TV NL EN

Masterclass HvA ism De Balie

DUUR
90 minuten

De masterclasses helpen de honoursstudenten zich voor te bereiden op het werken in de historische, spannende en creatieve stad Amsterdam. Het is diezelfde stad waarin etnische, sociale spanningen en hardnekkige maatschappelijke problemen dagelijks aan de orde zijn. Hoe lossen we die problemen op? Hoe dragen inspirerende mensen, die bepalend zijn voor de inrichting en de toekomst van deze stad, bij aan de oplossingen?

Tijdens het eerste seizoen 2012-2013 kregen de studenten de kans om te leren van sleutelfiguren van de Amsterdamse omgeving. Zo werden er masterclasses verzorgd door Achmed Marcouch (Tweede Kamerlid), Aysel Erbudak (toenmalig directrice van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis), Bero Beyer (producent en scenarist), Diederick Koopal (reclamemaker) en Arnold Jonk (hoofdinspecteur primair onderwijs en expertisecentra). De gastsprekers vertelden over de keuzes die zij hebben gemaakt, die hen hebben gevormd tot de personen die zij nu zijn. Ook vertelden zij over dilemma’s waarmee zij worden geconfronteerd. Vervolgens was er vooral veel gelegenheid voor studenten om vragen te stellen.

Ook dit seizoen is er weer een reeks masterclasses:  Na gastdocenten Barbara van Beukering (hoofdredacteur van Het Parool) en Marry de Gaay-Fortman (Advocaat-Partner Houthoff Buruma) zal nu Louise Gunning (Voorzitter CvB UvA en HvA) de masterclass verzorgen.