TV NL EN

Masterclass HvA ism De Balie

DUUR
90 minuten

Dit is een besloten bijeenkomst van de HvA; aanmelden is niet mogelijk. De HvA Masterclasses helpen de honoursstudenten zich voor te bereiden op het werken in de historische, spannende en creatieve stad Amsterdam. Deze editie zal worden verzorgd door Danny Mekic (28). Hij richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf op. Hij werkt nu vanuit zijn bedrijf NewTeam als multi-disciplinaire expert voor non-profit organisaties, onderwijsinstellingen, overheden en commerciële organisaties.

Het is diezelfde stad waarin etnische, sociale spanningen en hardnekkige maatschappelijke problemen dagelijks aan de orde zijn. Hoe lossen we die problemen op? Hoe dragen inspirerende mensen, die bepalend zijn voor de inrichting en de toekomst van deze stad, bij aan de oplossingen?

In de masterclasses leren studenten van sleutelfiguren uit Amsterdam en omstreken. De gastsprekers vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt, die hen hebben gevormd tot wie ze nu zijn. En de dilemma's die ze op hun pad zijn tegengekomen. De studenten krijgen alle kans de gastdocenten de hemd van het lijf te vragen. De aftrap werd dit seizoen verzorgt door Nienke Venema (directeur Stichting Democratie & Media). Eerdere gastdocenten waren onder andere Barbara van Beukering (hoofdredacteur van Het Parool), Marry de Gaay-Fortman (Advocaat-Partner Houthoff Buruma), Louise Gunning (Voorzitter CvB UvA en HvA), Jet Bussemaker (Minister OCW), Youp van 't Hek (cabaretier), Peter Mensing (Managing Director Europe Strategy&), Achmed Marcouch (Tweede Kamerlid), Bero Beyer (producent en scenarist), Diederick Koopal (reclamemaker), Michiel Sala (mede-oprichter Little Chicken Game Company) en Arnold Jonk (hoofdinspecteur primair en speciaal onderwijs). Redactie De Balie: Rik Seveke.