TV NL EN

Meesterschappers: Geluk is maakbaar!

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen online via De Balie TV en De Balie Vimeo. We hebben allemaal wel eens kinderen in de klas die het plezier in school, maar ook het zelfvertrouwen of geluksgevoel zijn kwijtgeraakt. Deze kinderen kunnen zich terugtrekken of zich juist storend gedragen, waardoor de sfeer in de klas steeds minder wordt. Deze middag krijgen we nieuwe impulsen om de positieve flow te behouden of terug te krijgen! Gastsprekers
1) Anke Appel-den Boer: de Gelukskoffer
Inderdaad, kinderen kunnen leren herkennen waar zij zelf gelukkig van worden en hoe geluk is op te roepen. Het geeft hen innerlijke kracht en zelfvertrouwen. En dat is precies wat de oprichters van de Gelukskoffer voor ogen hebben: kinderen positieve bagage meegeven.

2) Rachelle Solomons-Kraal: Positive Behavior Support (PBS)
Het ABC biedt met PBS een schoolbrede aanpak voor het stap voor stap aanleren van goed gedrag. De kracht zit in de geïntegreerde wijze waarop gewenst gedrag wordt aangeleerd. Op de hele school, in elke klas en wanneer nodig voor specifieke leerlingen. Daarbij zit iedereen op dezelfde lijn. De schooldirecteur neemt actief leiderschap op zich, het hele team werkt samen met de leerlingen en actief met ouders. PBS resulteert daardoor in een meetbare afname van probleemgedrag en bevordert schoolsucces. Dit werkt zeer motiverend voor leerkrachten en levert leerlingen zichtbaar meer schoolplezier op.

De Gelukskoffer
De Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma voor basisscholen. In zeven lessen werken de kinderen aan een solide, zonnig eigen gedachtegoed. De filosofie erachter is simpel: kinderen met zelfvertrouwen staan steviger in hun schoenen en hebben een positiever beeld van zichzelf en van de wereld om hen heen.

Programma
14:45 Inloop
15:00 Opening
15:05 Anke Appel: de Gelukskoffer
16:00 Rachelle Solomons: PBS
16:45 Vragen uit de zaal
17:00 Afsluiting & borrel Leden van de Vereniging van Meesterschappers kunnen zich gratis aanmelden via deze link. Niet-leden kunnen een kaartje kopen via de 'Koop Tickets'-knop bovenaan deze pagina.