TV NL EN

Met gestrekt been: Joost Zaat, huisarts en journalist

DUUR
120 minuten

    Waar houdt de verantwoordelijkheid van de dokter op? En hoe kun je een ongezonde levensstijl – roken, drinken – veranderen? Volgens Joost Zaat, huisarts en adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, moeten dokters stoppen met de zinloze zorgprogramma’s om iemand af te helpen van een ongezonde levensstijl. Antwoorden voor preventie moeten niet gezocht worden in de huisartsenpraktijk, maar in de samenleving en bij de overheid. Alleen dan kan de zorg echt een verschil maken. Na afloop van Zaats pleidooi vindt een debat plaats met belanghebbenden van binnen en buiten de gezondheidszorg. Want welke rol heeft bijvoorbeeld de politiek? En moeten dokters af van hun reddersfantasieën met betrekking tot een ongezonde levensstijl?
Met o.a: Joost Zaat, huisarts en adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Marije Holtrop, huisarts Eric van der Burg, wethouder Zorg en Welzijn (VVD) ​Louis Overgoor, directeur BigMove David Koetsier, huisarts en kaderarts hart- en vaatziekten

moderatie: Natasja van den Berg “Met gestrekt been: Joost Zaat, huisarts en journalist” is de laatste aflevering in een drieluik over veranderingen in de gezondheidszorg. Georganiseerd in samenwerking met 'Optimale zorg-Dappere Dokters', artsenfederatie KNMG, huisartsenkring Amsterdam en Het Parool.