TV NL EN

Met gestrekt been: Marcel Levi, AMC-bestuurder

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Rigoureus schrappen in overbehandeling en futiele zorg kan ervoor zorgen dat curatieve zorg betaalbaar blijft. Dat stelt Marcel Levi, voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de faculteit geneeskunde aan de UvA. Op dit moment is er te weinig geld beschikbaar voor innovatie én echte zorg, omdat er teveel geld naar ‘onzinzorg’ gaat. Levi pleit voor een drastische gedachteverandering in hoe we naar zorg kijken en hoe we dat betalen. Maar hoe haalbaar is dat? En hoe bepalen we wat echte zorg is?

Na afloop van Levi’s pleidooi vindt een debat plaats met belanghebbenden van binnen en buiten de gezondheidszorg. Debatten over de gezondheidszorg zijn zowel moreel als praktisch van aard. Wat vinden we goede zorg, en wat vinden we onzinzorg? En hoe kunnen we praktisch een verandering tot stand brengen?

Met o.a:
– Marcel Levi, hoogleraar UvA en bestuursvoorzitter van het AMC
– Ab Klink, lid raad van bestuur bij zorgverzekeraar Coöperatie VGZ en voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport
– Marcel Daniëls, voorzitter van de Raad Kwaliteit van de Federatie Medisch Specialisten en cardioloog
– Judith Wilmer, Klinisch Geriater
– Luuk Koelman, columnist (o.a. Metro) schreef een felle column over perverse prikkels in de zorg.  moderatie: Natasja van den Berg

“Met gestrekt been: Marcel Levi, AMC-bestuurder” is de tweede aflevering in een drieluik over veranderingen in de gezondheidszorg. Georganiseerd in samenwerking met 'Optimale zorg-Dappere Dokters', artsenfederatie KNMG, huisartsenkring Amsterdam en Het Parool.