TV NL EN

Moeders van de stilte

DUUR
120 minuten

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Turken zich als arbeidsmigrant in Nederland en België vestigden. In het kader van dit jubileumjaar organiseert het Yunus Emre Instituut i.s.m. Birsen Taspinar (schrijver-psychologe), Nazmiye Oral (schrijver-acteur), Groep Melike en de uitgeverij de Bezige Bij een literaire avond in De Balie. Op deze avond zullen Birsen en Nazmiye spreken over het boek van Birsen “Moeders van de stilte”. Deze literaire avond wordt muzikaal omlijst door de internationale muziekband “Melike” bestaande uit Melike Tarhan (vocalist), Henk de Laat (gitaar en contrabass) en Osama Abdulrasol (qanun). Moeders van de stilte
In “Moeders van de stilte” brengt psychologe Birsen Taspinar een stille strijd onder woorden. Zij luisterde in haar praktijk naar de problemen en twijfels van de moedige vrouwen en reconstrueerde hun levensverhaal. Pelin, wier ouders naar Belgie immigreerden voor zij geboren werd, verliest haar echtgenoot en twee kinderen in een brand , waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet. Elif is een kersverse huwelijksmigrant. Wanneer er problemen opduiken in haar huwelijk, komt zij voor belangrijke dilemma’s te staan. Hulya, die al tien jaar in Belgie woont, wordt ernstig ziek. Daardoor wordt zij gedwongen om keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt te herzien.
Drie vrouwen van dezelfde leeftijd staan op een kruispunt in hun leven. Ze worstelen met vragen over relaties en etniciteit, maar worden vaak niet gehoord.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door het Yunus Emre Instituut i.s.m. de Bezige Bij.