TV NL EN

Na de Quarantaine

Een serie denkgesprekken met o.a. Femke Halsema, Beate roessler, Daan Roovers, Marcel Levi en Alexander Rinnooy Kan

Interviews door
Redactie De Balie
In samenwerking met
Uitgeverij Balans

De losse afleveringen zijn te bekijken via ons YouTube-kanaal

Vanavond zendt De Balie Na de Quarantaine uit: een serie gesprekken met vooraanstaande denkers, deskundigen en bestuurders die terugblikken op de coronacrisis en vooruitkijken naar de toekomst. De Balie-programmamakers in gesprek met o.a. de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, filosoof Beate Roessler, Denker des Vaderlands Daan Roovers, ziekenhuisbestuurder Marcel Levi en oud-senator en hoogleraar economie Alexander Rinnooy Kan.

Nu de eerste piek van de coronacrisis achter de rug is, kijken we aan tegen een ravage. Alles lijkt ontwricht. Levens gingen verloren, ons doen en laten werd ingeperkt en de economie raakte in een paar weken in een vrije val. Veel Nederlanders kampen met grote onzekerheid en zorgen over hun werk, hun sociale leven, hun toekomst. Een eenvoudige weg terug naar hoe het was lijkt afgesneden.

In het boek Na de Quarantaine maakt een aantal vooraanstaande denkers, deskundigen en bestuurders een voorlopige balans op. Vanuit hun eigen kennis en ervaring kijken zij terug en vooruit. Hoe heeft de crisis ons zo kunnen overvallen? Wat zijn de oorzaken? Wat leren we ervan? En vooral: hoe gaan we straks door? De Balie-programmamakers Ianthe Mosselman, Tim Wagemakers, Merlijn Geurts, Yoeri Albrecht en Sophie Rutenfrans interviewen de auteurs uit de bundel, in deze serie bijzondere denkgesprekken.

Interviews met o.a. burgemeester van Amsterdam Femke Halsema / burgemeester van Breda Paul Depla / Filosoof Beate Roessler / Denkers des Vaderlands Daan Roovers / Ziekenhuisbestuurder Marcel Levi / Econoom Bas Jacobs / Hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot / Hoogleraar Alexander Rinnooy Kan

Marcel Levi draagt ook bij aan de bundel met zijn stuk Vrijheid voor de Zorg. Vanuit zijn University College London Ziekenhuis spreekt programmamaker Tim Wagemakers met Levi in De Balie Podcast over zijn ervaringen van de afgelopen tijd.  Volgens hem moeten we de ziekenhuiscapaciteit flink opschroeven, de concurrentie uit het systeem slopen en af van het idee dat de gezondheidszorg te duur is. Luister hier naar het gesprek.

Sprekers

Femke HalsemaBurgemeester van Amsterdam
Beate RoesslerFilosoof
Daan RooversDenkers des Vaderlands
Marcel Levi Ziekenhuisbestuurder
Paul DeplaBurgemeester van Breda
Bas JacobsEconoom
Alexander Rinnooy Kan Hoogleraar