TV NL EN

Nacht van de leraar

DUUR
240 minuten

N.B. Dit programma is uitverkocht. Er opent helaas geen wachtlijst aan de kassa voor niet-opgehaalde kaarten. Binnenkort zal een video registratie te bekijken zijn op deze webpagina en via De Balie TV en op De Balie Vimeo. “Professionalisering en ondernemerschap binnen het onderwijs” De nacht van de leraar staat in het teken van professionalisering en ondernemerschap binnen het onderwijs. Leraren vertellen over eigen initiatieven en wethouder Simone Kukenheim presenteert het onderwijsprogramma voor Amsterdam. Er is veel ruimte om op een interactieve wijze ideeën met elkaar uit te wisselen en elkaar te inspireren onder het genot van een heerlijk driegangendiner in De Balie. Het programma ziet er als volgt uit: • 17:30 – 18:00 uur: ontvangst
• Plenaire opening lerareninitiatieven (o.a. Stichting Leerkracht, het ABC)
• Wethouder Simone Kukenheim
• Interactief driegangendiner
• Borrel ter afsluiting De motivatie van deze avond is om 50 leraren in gesprek te laten gaan met 50 andere stakeholders van het onderwijs: politici, bestuurders, ondernemers, ouders. Door de particuliere bijdrage van 50 euro voor dit programma inclusief heerlijke driegangendiner kunnen leraren worden ontzien in de kosten en kan er een zeldzaam, maar zeer waardevol gesprek gefaciliteerd worden. U kunt kaarten kopen via de website van De Balie of aan de deur vanaf 16:30. Via de kaartverkoop kunt u aangeven of u vlees of vegetarisch wilt eten. Via de Vereniging van Meesterschappers kunnen alleen leerkrachten zich kosteloos aanmelden. Het menu VOOR: Salade huisgerookte eendenborst, wentelteefje van eendenrillette en mango chutney Of huisgemaakte paddenstoelen ravioli met rucola truffel beurre en parmezaan. (vega) HOOFD: Parelhoen filet met aardappel gruyère taart wilde spinazie gevogelte jus Of Zoete aardappel pie met geitenkaas en basilicum. en doperwten crème. (vega) DESSERT: Gateaux chaud met vanille ijs. Op elke tafel staat een fles rode en witte wijn en karaffen water. Andere drankjes kunnen per tafel worden afgerekend. Foto: Jan Boeve