TV NL EN

Nationaal Gesprek over Vrijheid x FREEDOM: Landstede

Mohamedou Ould Slahi heeft 14 jaar ten onrechte vastgezeten in Guantánamo Bay. Samen met De Balie en Club Guy & Roni gaat hij 15 keer met MBO-studenten door het hele land in gesprek over vrijheid en vergeving.

programmamaker en moderator
Gefinancierd door
in samenwerking met
Mohamedou Ould Slahi heeft 14 jaar ten onrechte vastgezeten in Guantánamo Bay. Samen met De Balie en Club Guy & Roni gaat hij met studenten van Landstede in gesprek over vrijheid en vergeving.

Vrijheid is van levensbelang. Hoe is het om van de ene op de andere dag al je vrijheid in te moeten leveren en dit pas 14 jaar later terug te krijgen?

Mohamedou Ould Slahi is sinds 2021 in Nederland. Hij regisseerde de dansvoorstelling FREEDOM, schrijft boeken en geeft lezingen over wat hij heeft meegemaakt. Wat hij het liefst doet? Met jongeren in gesprek gaan om hen te inspireren hun vrijheid op de beste manier te benutten. Daarom slaan De Balie, Club Guy & Roni en Mohamedou de handen ineen. We brengen FREEDOM naar MBO-scholen door het hele land en gaan met de studenten en Mohamedou in gesprek over vrijheid en vergeving.


Nationaal Gesprek over Vrijheid

Het Nationaal Gesprek over Vrijheid (NGOV) is een gesprek tussen studenten van het middelbaar beroepsonderwijs en bestuurlijk Nederland over burgerschap en democratie. In wat voor maatschappij willen we leven en hoe werken we hier samen naartoe?

In de lente van 2023 is er een speciale editie van het NGoV. We brengen dansvoorstelling FREEDOM van Club Guy & Roni naar MBO-scholen door het hele land en gaan met de studenten en Mohamedou Ould Slahi in gesprek over vrijheid en vergeving. Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor meer informatie en komende editie.

Sprekers

Mohamedou Ould SlahiSchrijver, voormalig gevangene van Guantánamo Bay
Studenten van Landstede