TV NL EN

Paul Blokhuis ontmoet MBO’ers – Leiden

Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie: een serie gesprekken op 75 MBO-scholen in het kader van 75 jaar vrijheid. Ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders gaan in gesprek met MBO-studenten uit heel Nederland.

Moderator
Ianthe Mosselman
Onderdeel van
Nationaal Gesprek over Vrijheid

Wat is vrijheid voor jou, wat betekent dit voor de vrijheid van anderen, en hoe draag jij bij aan vrijheid?

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de Koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat is vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen? Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en verantwoordelijk voor de herinnering aan WOII, oorlogsgetroffenen en verzetsmensen komt naar de Leidse Instrumentmakers School in Leiden om in gesprek te gaan met MBO-studenten. Over de waarde van vrijheid en democratie. Een gesprek om een brug te slaan tussen kopstukken uit bestuurlijk Nederland en MBO’ers, tussen jong en oud, tussen randstad en regio.

Nationaal Gesprek over Vrijheid
Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid, en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?

Speakers

Ianthe MosselmanModerator De Balie
Paul BlokhuisStaatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
MBO-studentenStudenten van de Leidse Instrumentmakers School