TV NL EN

Oh Oh Den Haag: Afsplitsers en opstappers

De Haagse Talkshow! Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Met deze maand o.a. Femke Merel van Kooten, Myrthe Hilkens, Geerten Waling, Eveline van Rijswijk en Laurens Boven

Programmamaker
Programmamaker

Tijdens deze eerste aflevering van Oh Oh Den Haag staan de afsplitsers en opstappers centraal. Politici die een nieuwe partij beginnen, of de politiek in zijn geheel verlaten: Wanneer kies je voor het één, wanneer voor het ander? Wanneer is je zetel meenemen een verbetering van het democratische gehalte? En hoe bouw je aan een nieuwe democratische beweging?

Met onder meer Femke Merel van Kooten, die dit jaar afsplitste van de Partij voor de Dieren en zich aansloot bij 50+, Geerten Waling, auteur van Zetelroof en Myrthe Hilkens, die haar zetel bij de PvdA opgaf. Ook politiek verslaggever Laurens Boven (BNR Nieuwsradio) praat mee.

Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert de meest opvallende, relevante actualiteiten van de afgelopen maand

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!

 

Let op: Dit evenement stond eerst in de agenda op 31 januari.

Speakers

Femke Merel Van KootenTweede Kamerlid, voormalig kamerlid voor de Partij voor de Dieren
Geerten WalingHistoricus, auteur o.a. Zetelroof
Myrthe HilkensJournalist, oud-kamerlid
Eveline van RijswijkHistoricus, theatermaker
Laurens BovenPolitiek verslaggever BNR Nieuwsradio