TV NL EN

Oh Oh Den Haag: De Nabeschouwing

Twee dagen na de landelijke verkiezingen maken we de balans op oa met Uri Rosenthal, Tom van der Meer, Irene de Kruif en Eveline van Rijswijk

Kijk Live mee!
Moderator en programmamaker
Programmamaker
Lola ‘t Hart
Twee dagen na de landelijke verkiezingen maken we de balans op: hoe zal de Tweede Kamer er de aankomende jaren uitzien en wat betekent dat voor Nederland? Van kabinetsformatie tot coalitieakkoord: wat zijn de hete hangijzers, wie zijn de verliezers én wie zijn de winnaars? Met o.a. Uri Rosenthal, Irene de Kruif en Tom van der Meer.

  • Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert de meest opvallende, relevante actualiteiten van de afgelopen maand.
  • Tom van der Meer is hoogleraar Politicologie aan de UvA en schrijver van het boek Niet de Kiezer is Gek. Hoe blikt hij terug op de campagne? En waarom denkt hij dat deze verkiezingen hét moment zijn om een minderheidsregering te formeren?
  • Uri Rosenthal was voorzitter van de Verkiezingsprogrammacommmissie van de VVD. Wat raadt hij de partij aan te doen de komende maanden? Hoe werkt een formatie?
  • Irene de Kruif is politiek verslaggever van Nieuwsuur, het programma dat alle lijsttrekkers kritisch ondervroeg in 1-op-1-interviews. Hoe blikt zij terug? En hoe zijn de uitslagen gevallen in Den Haag?

Sprekers

Tom van der MeerHoogleraar Politicologie UvA
Eveline van RijswijkTheatermaker en politiek historica
Uri RosenthalPoliticoloog, bestuurskundige en politicus
Irene de KruifParlementair verslaggever Nieuwsuur


Maak je avond compleet met De Balie Café-restaurant

Je hoeft niet meer de deur uit om van onze gerechten te genieten. Met het gemak van een paar klikken krijg je een heerlijk diner thuis bezorgd.