TV NL EN

Oh Oh Den Haag: Oh Wat een Jaar!

Dé politieke talkshow.

programmamaker en moderator
Tim Wagemakers
Oh wat een jaar! In deze eindejaarseditie van de talkshow Oh Oh Den Haag blikken we terug op het afgelopen politieke jaar en kijken we vooruit op het jaar dat gaat komen. Van de val van het kabinet over de toeslagenaffaire via Omtzigts ‘functie elders’ tot het vergeten mapje in de trein van Gert-Jan Segers.

Wat zeggen de gebeurtenissen van het afgelopen jaar over de politieke cultuur? Is er iets van een nieuwe bestuurscultuur ontstaan? Welke thema’s ontrokken zich uit het zicht, maar hadden meer aandacht verdiend? En: wat staat ons in 2022 te wachten, met een nieuw kabinet, gemeenteraadsverkiezingen in maart en de coronacrisis waarvan ondanks alles het einde nog niet in zicht is?

Met o.a:

Ron Fresen, in zijn laatste maanden als politiek duider van de NOS. In zijn boek Acht jaar Achtuur blikt hij terug op zijn carrière en legt hij uit hoe zijn beeld van politiek het afgelopen jaar veranderde.

Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid GroenLinks. Het afgelopen jaar voerde zij onder meer het woord op zorg en corona.

Derk Boswijk, Tweede Kamerlid CDA. Het afgelopen jaar viel hij als nieuw Kamerlid op met een nieuwe landbouwvisie en in de debatten rond de chaotische evacuaties uit Afghanistan.

Sprekers

Lisa WesterveldTweede Kamerlid GroenLinks
Ron FresenPolitiek duider NOS Journaal
Derk BoswijkTweede Kamerlid CDA