TV NL EN

Omwenteling met Jan Rotmans

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Onze samenleving en economie zijn fundamenteel aan het veranderen – we bevinden ons in een revolutionair tijdperk met grote maatschappelijke verschuivingen die chaos en instabiliteit veroorzaken. Hoe kunnen bedrijven en organisaties hierop inspelen? Wat betekent dat voor ons persoonlijke leven? Aan de hand van zijn nieuwste boek Omwenteling spreken we met hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans over mensen die een persoonlijke transitie durfden aan te gaan in onze snel veranderende wereld.  

De verhalen van Rotmans gaan over mensen met uiteenlopende beroepen, van zorgondernemer tot een bankdirecteur, van een ambtenaar tot een politicus, en van een schoolleider tot een ZZP’er. Tijdens deze bijzondere avond gaat Jan Rotmans in gesprek met filosoof Joke Hermsen en hoogleraar filosofie Henk Oosterling over de tijd waarin wij leven en de transities die deze kenmerkt. De moderator van het gesprek is Natasja van den Berg. Over de sprekers:
Jan Rotmans is hoogleraar duurzaamheid en transities aan de Erasmus Universiteit. Hij is een internationale autoriteit in zijn vakgebied, publiceerde vele academische artikelen en boeken, en is ook bekend als specialist bij programma's als Nieuwsuur, EenVandaag, het NOS Journaal, Buitenhof, Tegenlicht, Radar en Brandpunt. Joke J. Hermsen is auteur en een van de meest vooraanstaande filosofen van het Nederlands taalgebied – die in haar werk een bijzondere focus legt op het onderwerp tijd. Haar boeken Stil de tijd, Kairos; een nieuwe bevlogenheid en Melancholie van de onrust werden bestsellers. Voor haar volledige oeuvre ontving Joke J. Hermsen in 2009 de Halewijnprijs. Henk Oosterling is hoogleraar Filosofie van Mens en Cultuur aan de Erasmus Universiteit, en geeft in die hoedanigheid cursussen dialectieke filosofie, Franse filosofie, filosofie van verschil en interculturele filosofie. Tevens is hij strategisch adviseur bij de gemeente Rotterdam.

Toegang tot dit programma is gratis. Meld je aan via de ticketknop (beperkt aantal plaatsen beschikbaar). 

Redactie: Tim Wagemakers 

Dit programma wordt medemogelijk gemaakt door Stichting DOEN.