TV NL EN

Onder Amsterdammers Wethouder Groot Wassink

In de talkshow ‘Onder Amsterdammers’ praten we met wethouder Groot Wassink en Amsterdamse hoofdrolspelers over zijn werk- en democratiseringsagenda. Iedereen moet kunnen meedoen. Maar hoe dan?

Taal
Nederlands

Onder Amsterdammers

Ook rechtstreeks via live.debalie.nl en via facebook.com/debalie en op TV bij At5.

Wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken) wil hoog inzetten de komende jaren. Iedereen moet kunnen meedoen in de stad: dus moet de stad diverser & democratischer én moet iedereen aan het werk kunnen. En dat allemaal om de groeiende ongelijkheid te bestrijden.

Maar welke stappen wil hij zetten? In de talkshow ‘Onder Amsterdammers’ praten we met wethouder Groot Wassink (Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering, GL) en Amsterdamse hoofdrolspelers over zijn werk- en democratiseringsagenda. Hoe gaat hij iedereen – van ongedocumenteerde tot jarenlange bewoner – bij de stad betrekken? Hoe krijg en houd je elke Amsterdammer aan het werk?

Een avond met scherpe gesprekken over nieuws uit onze stad, de dossiers van de wethouder, uniek beeldmateriaal van AT5 en ruimte voor uw vragen.

Groot Wassink gaat in gesprek met:

TAFEL 1:

  • Vastgoedondernemer Duncan Stutterheim is eigenaar van o.a. de A’DAM Toren en de Westergasfabriek en daarmee een belangrijke werkgever in de stad. Hoe kijkt hij naar de banenplannen van Groot Wassink? En welke afspraken zou hij willen maken met de gemeente?

TAFEL 2:

  • Politicoloog en journalist Chris Aalberts. Democratisering is volgens hem vaak codetaal voor: “we willen er graag over praten, maar na afloop beslist het college, niet de burger, laat staan de stadsdeelcommissies”. Is democratisering in Amsterdam een wassen neus?
  • Hoe zit het met de diversiteit in de stad? En hoe krijgen we iedereen mee? We bespreken het met mensenrechtenactivist Jerry Afriyie en voormalig VVD-raadslid en beleidsadviseur Samira Bouchibti (directeur VIP-academy).

En verder:

  • Spoken word van poet en singer songwriter Jörgen Gario!
  • Polona Offerhaus vertelt over hoe je met kleine interventies groot verschil kan maken. Als oprichtster van de Amsterdamse tak van Dress for Success hielp zij jarenlang mensen met een uitkering of een minimuminkomen naar een baan. Door bijvoorbeeld gratis representatieve kleding te leveren. Vorig jaar ontving zij daar de Andreaspenning voor.

Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up!

En heb je vragen voor de wethouder? Mail ze naar OnderAmsterdammers@DeBalie.nl.

Onder Amsterdammers

De Balie daagt in 2019 de wethouders van het nieuwe college uit in gesprek te gaan met Amsterdammers over hun belangrijkste dossiers. Wat willen ze bereiken? En hoe nemen ze Amsterdammers mee in hun verhaal? Zo spraken we in december Laurens Ivens en vervolgen we de reeks op 25 februari met wethouder Sharon Dijksma.

Speakers

Rutger Groot WassinkWethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering
Chris AalbertsPoliticoloog en journalist
Samira BouchibtiProjectmanager, beleidsadviseur, voormalig VVD-raadslid
Polona OfferhausOprichter Amsterdamse tak Dress for Success
Jörgen GarioSpoken word artist, poet, singer songwriter
Jerry AfriyieMensenrechtenactivist, poet
Duncan StutterheimOndernemer, A’DAM Toren, Westergas