TV NL EN

Onder Amsterdammers: Wethouder Touria Meliani

Hoe moet de kunst- en cultuursector van Amsterdam zich de komende jaren ontwikkelen? Binnenkort presenteert wethouder Touria Meliani haar ambities voor het komende Kunstenplan. In Onder Amsterdammers bevragen we met verschillende gasten wethouder Meliani over haar achterliggende visie en aan welke knoppen zij wel en niet hoopt te draaien.

Programmamaker en presentator

Onder Amsterdammers: Touria Meliani

Gratis toegang voor stadspashouders!

Ook op televisie bij At5 en op facebook.com/debalie

Van broedplaatsen tot musea, theatergezelschappen, nachtclubs en cultuurhuizen. Hoe moet de kunst- en cultuursector van Amsterdam zich de komende jaren ontwikkelen?  Hoe wil Meliani haar ambitie om de kunst- en cultuursector inclusiever te maken realiseren? En waar liggen kansen voor nieuwe cultuurplekken in de stad? Binnenkort presenteert wethouder Touria Meliani één van de belangrijkste documenten van haar wethouderschap: de ambities voor het komende Kunstenplan. In Onder Amsterdammers bevragen we wethouder Meliani over haar achterliggende visie en aan welke knoppen zij wel en niet hoopt te draaien. Een onafhankelijke politieke avond met scherpe gesprekken over de dossiers van de wethouder, spoken word, muziek en ruimte voor uw vragen.

Naast Meliani schuiven aan tafel aan Farnoosh Farnia over haar wens om een huis te creëren voor nieuwe kunstvormen en jonge makers en Jarrod Francisco (algemeen directeur stichting LikeMinds) & Angelo Bromet (productieleider NoLIMIT, programmeur Melkweg) over inclusiviteit en diversiteit.  En hoe zit dat in de kunstwereld, vragen we Rutger Pontzen (kunstcriticus De Volkskrant) en kunstenaar Aukje Dekker (SEXYLAND). En er is muziek en spoken word van Massih Hutak en Ayoub Kharkhach

Onder Amsterdammers

De Balie daagt in 2019 de wethouders van het nieuwe college uit in gesprek te gaan met Amsterdammers over hun belangrijkste dossiers. Wat willen ze bereiken? En hoe nemen ze Amsterdammers mee in hun verhaal? Onder Amsterdammers is dé onafhankelijke politieke talkshow van Amsterdam. Zo spraken we al met Laurens Ivens, Marjolein Moorman, Sharon Dijksma en Rutger Groot Wassink. We vervolgen we de reeks op 27 mei met wethouder Udo Kock.

 

 

Speakers

Touria MelianiWethouder Kunst en Cultuur
Angelo BrometProductieleider NoLIMIT, Programmeur Performing Arts & Talentontwikkeling Melkweg
Farnoosh FarniaMede-oprichter Mezrab, theateradviseur Fonds Podiumkunsten, mede-oprichter jeugdtheatergroep DEGASTEN
Jarrod FranciscoDirecteur stichting Likeminds
Aukje DekkerKunstenaar, oprichter Sociëteit SEXYLAND
Massih HutakSchrijver, Rapper, Columnist, Kunstenaar
Rutger PontzenRedacteur en kunstcriticus De Volkskrant