TV NL EN

Onderwijs: De docent van de toekomst

DUUR
195 minuten

Docenten en studenten van Windesheim vragen zich af wat iPad scholen, de Kahn Academy, Democratische scholen en paradigma veranderingen voor de docent van de toekomst betekenen. Zij zijn de afgelopen maanden samen op zoek geweest naar inspirerende voorbeelden in de maatschappij om zicht te krijgen op die Top docent voor de Next Generation. Zij trokken van Zwolle naar de Zuidas en keken in het buitenland. Samen met jou willen ze de volgende vragen verder verkennen:

– Wie is de docent van de toekomst?
– Hoe moet die opgeleid worden?
– Wat betekent dit voor het huidige onderwijs aan docenten?
  Voor wie Windesheim nodigt inspirerende mensen uit die koploper en onderzoeker zijn op het gebied van onderwijs innovatie. Zij hebben niet alle antwoorden maar willen samen met jou op zoek. Deze uitnodiging is dan ook persoonlijk en niet overdraagbaar.
  Programma Hein Dijksterhuis geeft een inleiding in het U proces toegepast in het onderwijs. Vervolgens geeft Windesheim je een inkijkje in onze sensing journey van het afgelopen jaar, voert een dialoog met innovatoren, verdiept dit in mini workshops en gaan na reflectie met elkaar aan het werk. De bijeenkomst is opgezet volgens de principes van het U proces: anders zien, anders zijn, anders doen. Meer informatie vind je op de Facebook pagina.
  Onze partners Windesheim werkt samen met onder andere de volgende partners gedurende deze dag:

– ThiemeMeulenhoff: Roel Bakker
– Conservatorium Groningen: Marc van Roon
– TeamAcademy: Ingrid van Rossum
– APS/U dialogen: Monique Sanders
– UNOO: Hein Dijksterhuis

Mocht je nog vragen hebben dan kun je de organisatie op de volgende email adressen bereiken: Hein Dijksterhuis (hein@unoo.eu).
Inschrijven doe je bij Jouk van Dam (jouk@unoo.eu). Wil je even aangeven wie je heeft uitgenodigd?
  Marc van Roon begeleidt muzikaal de middag met zijn studenten. Aan het conservatorium trekt hij het programma New Audiences and Innovative Practice: NAIP waarin muzikanten op een nieuwe manier opgeleid worden. Hein Dijksterhuis is gespecialiseerd in het U proces en zal een inleiding geven hoe je dit toepast binnen de vernieuwing van het onderwijs en hoe het de relatie tussen docent en leerling kan transformeren.