TV NL EN

Operatie Interview – André van Duin

​Tijdens Operatie Interview geeft niemand minder dan André van Duin de controle uit handen en wordt ondervraagd door die geheime interviewers. Kunnen ze voorbij de komiek Van Duin?

Programmamakers
Merlijn Geurts & Rokhaya Seck
Presentator
Martijn de Greve

Operatie Interview – André van Duin

Ook live via facebook.com/debalie en livestream.com/debalie

 

Tijdens Operatie Interview geeft niemand minder dan André van Duin de controle uit handen en wordt ondervraagd door drie geheime interviewers. Kunnen ze voorbij de komiek Van Duin?

In 1964 won hij een talentenjacht op televisie en inmiddels is hij ‘Al meer dan een halve eeuw Nederlands grootste volkskomiek’: André van Duin. Het boegbeeld van entertainment, maar ook van toegankelijkheid en alledaagsheid. André van Duin is niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie en culturele podia en werd vorig jaar nog op 71-jarige uitgeroepen tot populairste Nederlander. Maar wie is de man achter de zanger, presentator en cabaretier? Hoe kijkt hij naar het Nederland van nu? En hoe lang zien we André van Duin nog op de televisie en het toneel?

 

De geheime interviewers waren:

Tim den Besten (schrijver, presentator, televisiemaker)

Carry Tefsen (actrice, zangeres, presentator, kunstschilder)

Frank Houtappels (acteur, theater/film/tv scenarist)

 

Deze video staat ook op:
https://vimeo.com/debalie/vanduin
https://youtu.be/oARd6UzW0yE
https://facebook.com/debalie/videos/670432700057939

 

Over Operatie Interview

In de reeks Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de “kunst van het interviewen” volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

1 gast, 3 geheime interviewers

Wie heeft de kunst van het
interviewen het meest onder de knie?