TV NL EN

Operatie Interview: Bénedicte Ficq

DUUR
90 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Ze is al jaren een van de beste strafpleiters van Nederland: strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. In de rechtszaal verdedigde ze al vele spraakmakende verdachten zoals Badr Hari, Jan-Dirk Paalberg en Dino S. Sinds 2016 maakt Ficq zich hard om de in haar ogen “misdadige” tabaksindustrie voor de rechter te krijgen: een unieke zaak die door de hele wereld gevolgd wordt. Ficq is alles behalve bang voor conflict en schuift haar mening over gevoelige onderwerpen zoals Vindicat of Ayaan Hirsi Ali niet onder stoelen of banken.

Op 22 oktober is deze geroemde strafpleiter te gast in Operatie Interview. Hoe houdt deze sterke advocaat zich staande tegenover drie geheime interviewers?

Over Operatie Interview
In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de "kunst van het interviewen" volledig onder de knie? Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerde interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme. De volgende editie van Operatie Interview is op 3 december met Guus Hiddink als hoofdgast.  Host: Martijn de Greve  Redactie: Merlijn Geurts