TV NL EN

Operatie Interview: Guus Hiddink

DUUR
90 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Op 3 december is niemand minder dan voetbalicoon Guus Hiddink te gast bij Operatie Interview. Hiddink, trainer en voormalig voetbalspeler, maakte wereldwijd naam in de sportwereld door zijn vele successen: als trainer van PSV sleepte hij 7 belangrijke titels binnen; hij werd een nationale held in Zuid-Korea nadat hij in 2002 als bondscoach het team tegen alle verwachtingen in naar de halve finale van het wereldkampioenschap leidde; in 2009 won hij met Chelsea de belangrijke FA cup; en hij was twee keer bondscoach van Oranje. Tijdens Operatie Interview wordt Hiddink ondervraagd door drie kritische interviewers. Is het tijdperk-Hiddink definitief voorbij na zijn tweede dramatische termijn als bondscoach van Oranje? En hoe groot is Hiddinks politieke invloed als je kijkt naar zijn banden met bijvoorbeeld Rusland, Zuid-Korea en de miljardair Abramovich?

Over Operatie Interview
In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de "kunst van het interviewen" volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerde interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

De volgende editie van Operatie Interview is op 28 januari met Lodewijk Asscher als hoofdgast.  Host: Martijn de Greve Redactie: Merlijn Geurts