TV NL EN

Operatie Interview: Jeroen Dijsselbloem

DUUR
90 minuten

Ook live op NPO Politiek (digitale tv) TV herhalingen: op SALTO 1 (Omroep Amsterdam) en op NPO Politiek Gemist? Kijk terug via De Balie TV en De Balie Vimeo. Hij heeft misschien wel de zwaarste baan van heel Nederland, maar lijkt van geen stoppen te weten: Jeroen Dijsselbloem.
Minister van Financiën sinds 2012 en ook nog eens voorzitter van de Eurogroep in tijden dat de eurozone onder hoogspanning staat.
Een maand voor de Nederlandse verkiezingen is hij te gast bij Operatie Interview en wordt bevraagd door drie kritische interviewers. Wie de interviewers zijn, dat blijft geheim. Weten de interviewers deze zeer ervaren politicus te verrassen met hun vragen? Hoe kijkt Dijsselbloem naar de toekomst van de Nederlandse politiek? Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en overrompelde voormalig politicus Diederik Samsom Shell-topvrouw Marjan van Loon met zijn scherpe vragen over duurzaamheid. Host: Martijn de Greve In de programmaserie Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Welk interview was het meest spraakmakend?