TV NL EN

Operatie Interview – Khadija Arib

Tijdens Operatie Interview wordt Khadija Arib geconfronteerd met de vragen van drie geheime interviewers. Pareert ze haar tegenstanders net zo makkelijk als in de Tweede Kamer?

Programmamakers
Merlijn Geurts & Rokhaya Seck
Presentator
Martijn de Greve

Operatie Interview – Khadija Arib

Ook op televisie: Live en herh. om 19:30 u. op NPO Politiek. Om 22:00 u. op At5. Zondag 24-2-2019 om 20:00 u. op SALTO 1
Ook livestreams via live.debalie.nl en facebook.com/debalie

Tijdens Operatie Interview wordt Khadija Arib geconfronteerd met de vragen van drie geheime interviewers. Pareert ze haar tegenstanders net zo makkelijk als in de Tweede Kamer?

Op 15-jarige leeftijd kwam ze vanuit Marokko naar Nederland. Veertig jaar later schopte ze het tot voorzitter van de Tweede Kamer: Khadija Arib. Al ruim drie jaar houdt ze streng toezicht op de Nederlandse democratie. Maar haar functie weerhoudt haar er niet van om zich soms fel uit te spreken: over het mislukken van integratie, bestuursfuncties van oud-politici in het bedrijfsleven, en de ‘vuilspuiterij’ van DENK. Op 17 februari geeft ze de touwtjes uit handen en wordt bevraagd door drie geheime interviewers tijdens Operatie Interview.

De interviewers:
Theodor Holman. (schrijver, columnist, radiomaker)
Ahmed Marcouch (PvdA, burgemeester gemeente Arnhem)
Xandra Schutte (journalist, hoofdredacteur De Groene Amsterdammer)

Over Operatie Interview

In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

1 gast, 3 geheime interviewers

Wie heeft de kunst van het
interviewen het meest onder de knie?