TV NL EN

Operatie Interview: Lilian Marijnissen

In het spannende interviewprogramma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Hoofdgast: Lilian Marijnissen

Presentator
Martijn de Greve
Programmamaker
Merlijn Geurts
Programmamaker
Rokhaya Seck
Op haar achttiende werd ze het jongste gemeenteraadslid van Nederland. Inmiddels is SP’er Lilian Marijnissen partijleider en een van de drie vrouwelijke fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Daarmee is ze in de schoenen getreden van haar vader Jan Marijnissen, die lange tijd aan het roer stond van de partij.

Het wordt een spannende campagnetijd, want voor het eerst gaat de SP met Lilian Marijnissen als fractievoorzitter de landelijke verkiezingen in. Hoe gaat ze weer meer stemmen voor de SP binnenhalen? En wat voor leider wil ze zijn?

1 gast, 3 geheime interviewers. Wie heeft de kunst van het interviewen het meest onder de knie?

Operatie Interview

In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.