TV NL EN

Operatie Interview: Lodewijk Asscher

DUUR
90 minuten

Was ook live op facebook.com/debalie en rechtstreeks op tv: NPO Politiek Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Hij leed een historisch verlies van 29 zetels tijdens de landelijke verkiezingen in 2017: Lodewijk Asscher. En veranderde in korte tijd van de “gedroomde PvdA-leider” in de grote verliezer die de moeilijke taak heeft om het geloof in de sociaaldemocratie te doen herleven. Na diep door het stof te zijn gegaan, lijkt Asscher zich tijdens de lange formatie met hernieuwde energie te ontwikkelen tot een stevige oppositiepoliticus met een duidelijke visie. Maar is dit genoeg om de PvdA uit het slop te trekken?

Tijdens Operatie Interview wordt Lodewijk Asscher stevig aan de tand gevoeld door drie scherpe interviewers. Hoe kijkt Lodewijk Asscher terug op afgelopen jaar? En hoe denkt hij met de nieuwe regering zijn rol als “gedroomde PvdA-leider” uiteindelijk waar te maken?

Over Operatie Interview
In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de "kunst van het interviewen" volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

Host: Martijn de Greve Redactie: Merlijn Geurts