TV NL EN

Operatie Interview: Neelie Kroes

DUUR
90 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Dit programma komt ook op SALTO 1 (Omroep Amsterdam) en a.s. maandag 21:00 en 23:00 op NPO Politiek Neelie Kroes kent een indrukwekkende carrière. In 1971 betreedt ze als Rotterdams meisje de politiek en ontpopt zich tot een zichtbaar VVD-politica in de Tweede Kamer. Van 2004 tot 2014 werkt ze als Eurocommissaris waar ze onder het motto “een kartel is een gezwel” machtige multinationals op de knieën dwingt en onvermoeibaar strijdt voor het creëren van een gemeenschappelijk digitale markt. Ook nu haar Europese politieke carrière achter zich ligt, weet Kroes niet van stoppen. Als ambassadeur van StartUp Delta en adviseur voor Uber is ze druk bezig met haar nieuwe missie om Nederland op te kaart te zetten voor startups.

25 juni is Neelie Kroes te gast in Operatie Interview en wordt ze ondervraagd door drie kritische, geheime interviewers. Wie weet Kroes, een van de machtigste vrouwen ter wereld, te verrassen met scherpe vragen? Hoe kijkt ze terug op het afgelopen jaar waarin haar integriteit ter discussie werd gesteld? En hoe denkt zij over de toekomst van Europa nu het Europese project aan allerlei kanten scheuren begint te vertonen?
 
Over Operatie Interview
In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de "kunst van het interviewen" volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerde interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en overrompelde voormalig politicus Diederik Samsom Shell-topvrouw Marjan van Loon met zijn scherpe vragen over duurzaamheid. Host: Martijn de Greve Redactie: Merlijn Geurts