TV NL EN

Operatie Interview: Paul de Leeuw

DUUR
90 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Hij is al tientallen jaren een van de bekendste televisiegezichten van Nederland: Paul de Leeuw. Kort nadat hij in 1983 de persoonlijkheidsprijs won op het Camarettenfestival, was Paul de Leeuw voor het eerst op televisie te zien. Sindsdien is hij nooit meer van de buis geweest. Hij maakte en presenteerde talloze succesvolle amusementsshows voor de publieke omroep en presenteert sinds begin dit jaar het nieuwe zaterdagavondprogramma Wie steelt mijn show?

7 mei is Paul de Leeuw, presentator, zanger, acteur en programmamaker, te gast in het interviewprogramma Operatie Interview. In De Balie zal hij een keer niet de regie in handen hebben, maar bevraagd worden door drie geheime interviewers. Kunnen deze interviewers een kant van Paul de Leeuw ontdekken die we nog niet kennen? Hoe kijkt De Leeuw naar de toekomst van de televisie en zijn eigen programma’s nu de kijkcijfers afnemen? En wie kan De Leeuw die door jarenlange ervaring alles weet van de “kunst van het interviewen”, het meest verrassen met zijn of haar vragen? Over Operatie Interview
In de programmaserie Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en overrompelde voormalig politicus Diederik Samsom Shell-topvrouw Marjan van Loon met zijn scherpe vragen over duurzaamheid.

Host: Martijn de Greve