TV NL EN

Petrol Dollars for a Different Engine

Een intiem verhaal over de activistische Eline die zichzelf de taak geeft haar geschonken aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren.

Verhuur programma

Speciaal bij ons in première, de documentaire Petrol Dollars for a Different Engine. Een intiem ‘coming of age verhaal’ over de creatieve en activistische Eline en haar vader John, een gepensioneerde Shell manager. Na afloop van de film gaat moderator Meike van Zandvoort in gesprek met regisseur Robin Vogel, Eline Hesse en haar vader John Hesse over Eline’s zoektocht en het vinden van een duurzame standaard.

Wanneer Eline een effectenportefeuille ontvangt van haar vader met aandelen in onder andere Shell en McDonalds geeft ze haarzelf de taak om haar aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren. Eline snakt naar herkenning van haar vader en duikt in de financiële wereld. Is het mogelijk voor Eline om haar idealen en kapitaal te koppelen, en haar vader’s goedkeuring achter zich te laten?

Bekijk hier de trailer.

Over de sprekers

Robin Vogel – producent en regisseur
Robin Vogel debuteerde in 2016 met zijn documentaire ChUrchroad/Weg van de Kerk. Daarnaast werkt hij als scenograaf en production designer.

Eline Hesse – co-regie en initiator
Eline Hesse studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven en werkt nu als onderzoeker en service designer bij een duurzame startup.

John Hesse – vader Eline
John Hesse werkte jarenlang bij Shell en is nu gepensioneerd.

Meike van Zandvoort – moderator
Meike van Zandvoort is spreker, interviewer en presentator. Als eigenaar van Rijker Leven en oprichter van de Creatief met Geld Academy helpt ze creatieve, talentvolle ondernemers aan meer omzet, meer focus en meer plezier in het ondernemerschap.

cinecrowd logoakf logo

Speakers

Robin VogelProducent en regisseur
Eline HesseCo-regie en initiator
John HesseVader van Eline
Meike van ZandvoortModerator