TV NL EN

Pieter Waterdrinker over Rusland

DUUR
90 minuten

Live stream registraties komen op De Balie TV en op De Balie Vimeo. Pieter Waterdrinker vestigde zich in 1996 in Rusland, en woont sindsdien afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Al vele jaren bereist hij het Russische rijk tot in zijn verste uithoeken. In zijn nieuwe boek De Correspondent schrijft hij over zijn worsteling tussen journalistiek en literatuur, over zijn Russische schoonfamilie, is voortdurend op reis, mijmert in nachtclubs en bordelen over de onvolkomenheid van de liefde en het menselijk tekort. Eerder verschenen van hem Lenins balsem, De Dood van Mila Burger en Duitse bruiloft. Hij werd onder andere genomineerd voor de Literatuurpijs Gerard Walschap en de prestigieuze Engelstalige Impac Literary Dublin Award 2011.

Yoeri Albrecht gaat met Pieter Waterdrinker in gesprek over de politieke situatie in Rusland, Poetin, zijn ervaringen in de Kaukasus, zijn schrijverschap en de grens tussen journalistiek en literatuur.  

Dit programma vindt plaats voorafgaand aan de Vrijheidslezing van romancier Andrey Kurkov, waarbij Waterdrinker in het gesprekspanel plaats zal nemen. 
  Leestip:         De Correspondent
auteur: Pieter Waterdrinker
Pieter Waterdrinker vestigde zich in 1996 in Rusland, en woont sindsdien afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Al vele jaren bereist hij het Russische rijk tot in zijn verste uithoeken. In De correspondent verhaalt hij over zijn leven in het moderne Rusland. read more

  Order this book