TV NL EN

Pim Spreekt Theatervoorstelling

In de door Ger Beukenkamp geschreven voorstelling PIM SPREEKT vergadert een raadscommissie van een fictieve gemeente over de vraag of er een straat, plein of plantsoen genoemd moet worden naar Fortuyn. Na deze première volgt er een nagesprek.

In veel gemeenten van Nederland speelt de discussie in hoeverre de namen van straten en pleinen nog houdbaar zijn in het licht van de geschiedenis. Mag de Coentunnel zo blijven heten, maar moet het standbeeld van J.P.Coen in Hoorn weg, of kan een disclaimer op de sokkel volstaan?

Kom ook naar de première van PIM SPREEKT met na afloop een nagesprek over de voorstelling met o.a. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, straatnamenexpert René Dings en regisseur en schrijver Ger Beukenkamp.


In de voorstelling PIM SPREEKT vergadert een raadscommissie van een fictieve gemeente over de vraag of er een straat, plein of plantsoen genoemd moet worden naar Fortuyn. Hij werd immers in 2004 gekozen tot de grootste Nederlander aller tijden. Dit straatnaamoverleg, dat uitmondt in chaos, is het kader waarbinnen scènes uit het leven van Pim Fortuyn gedramatiseerd worden.

Credits
Regie en tekst: Ger Beukenkamp
Regie-assistent: Haiko van der Pol
Spel: Richard Greve, Jeninke de Jong, Carlo van Munster, Didy Philipsen, Chris Redmeijer, Linda Tordoir, Ineke Veenhoven, Harm Witteveen, Harry van Zon
Stagefighting-coach: Rutger Remkes (Young Gangsters)
Techniek: Maarten Hietbrink en Sammie Jansen
Licht: Mico van Zalingen
Productie: Maarten Hilgeman en Roel Steinvoorte
Kleding: Sally Dyer
Kapwerk: Trudy Buren
Decor: Snoeij & Snoeij
Fotografie: Boy Hazes
Publiciteit: Marjon Steen en Maarten Hilgeman
Artistiek leider: Erris van Ginkel

Sprekers

Femke RoosmaFractievoorzitter GroenLinks Amsterdam
Tanya HoogwerfRaadslid Leefbaar Rotterdam
René DingsStraatnamenexpert
Ger BeukenkampTekst en regie

“Volk van Nederland, wilt u dat er in uw buurt een Pim Fortuyn-straat komt?