TV NL EN

Plein Publiek: Coen Simon

Plein Publiek – een serie diepte-interviews

Programmamaker
Veronica Baas

Coen Simon is filosoof en hoofdredacteur van Filosofie Magazine. In zijn nieuwste boek Kun je buiten je eigen denken denken? staat hij stil bij vragen waarop geen antwoord is. Heeft het zin om die dan toch te stellen? Volgens Simon wel – sterker nog, de mens verlangt ernaar.
Programmamaker Veronica Baas gaat met Coen Simon in gesprek over de manieren waarop hij filosofie licht houdt, wanneer hij naar antwoorden snakt en over hoe hij de begeerte naar wijsheid – of in elk geval naar vragen stellen in elke lezer probeert aan te wakkeren.

Coen Simon (1972) schrijft naast zijn werk als hoofdredacteur van Filosofie Magazine essays voor NRC, Trouw en De Correspondent. Hij publiceerde de boeken Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden en Filosoferen is makkelijker als je denkt. In 2012 won hij de Socratesbeker voor het prikkelendste filosofische boek van het jaar met En toen wisten we alles.

Over Plein Publiek

Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.

Sprekers

Coen SimonFilosoof