
Eva Hofman dook voor haar debuutroman Josephine in de wereld van zelfpresentatie, identiteit en sociale media. Programmamaker Katarina Schul gaat met Eva Hofman in gesprek. Hoe komt haar journalistieke achtergrond naar voren in haar literaire werk? En waarom neemt ze autofictie met een korreltje zout?
Iedereen wil Josephine zijn. Dat denkt in ieder geval Eva, het hoofdpersonage uit Josephine (met niet toevallig dezelfde naam als de auteur van het boek). Eva gaat mijlenver om steeds meer op Josephine te lijken, maar raakt steeds verder verwijderd van zichzelf. Josephine is een parodie op autofictie, een boek over navelstaren, esthetiek als culturele analyse en een internet dat verzadigd is van de verhalen die we over onszelf vertellen – of die nou kloppen of niet.
Eva Hofman (Amsterdam, 1995) werkt als onderzoeksjournalist en technologieverslaggever bij weekblad De Groene Amsterdammer. Ze schrijft over internetcultuur, feminisme en de macht van big tech.
Meer over Plein Publiek
Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers, geïnterviewd door onze programmamakers. Wie er aan tafel zit en waarom dat bepalen onze programmamakers. Eén ding staat vast: het zijn allemaal uitzonderlijke en gedurfde makers waar iedereen wat van op kan steken. We nodigen je uit om op vrijdag aan te schuiven bij een interview over de kunst van het makerschap. Begin je weekend onder het genot van een drankje en een dosis aan inspiratie. Geheel intiem in onze Pleinzaal aan het bruisende Leidseplein.
Unravelling Kafka
Few writers have been interpreted so much, and yet remain as mysterious as Kafka. Tonight, Arnon Grunberg and Vivian Liska will discuss his life and work.

In samenwerking met deBuren
Precies één jaar na de verkiezingen kijken we hoe Nederland ervoor staat.

De documentaire Het eind dat niemand keren kan (1992) over Jacob Israël de Haan is lang kwijt geweest, maar recentelijk gevonden in de archieven van Beeld & Geluid.
