TV NL EN

Plein Publiek: Pieter Waterdrinker en Nausicaa Marbe

Schrijven over dictatuur

Programmamaker
Isabel Sheridan
Isabel Sheridan
Programmamaker
Veronica Baas
Moderator
Yoeri Albrecht
Hoe is het om te leven in een dictatuur? En hoe schrijf je daarover? Presentator Yoeri Albrecht gaat deze middag in gesprek met Pieter Waterdrinker & Nausicaa Marbe naar aanleiding van hun literaire werk over autoritaire regimes van vroeger en nu, over Rusland en Roemenië.

Pieter Waterdrinker is schrijver en tot voor kort Rusland-correspondent voor De Telegraaf en Vrij Nederland. Samen met zijn vrouw besloten ze drie dagen voor de oorlog in Oekraïne begon om te vluchten. In Tsjaikovskistraat 40 en eerder al in Poubelle schreef Waterdrinker over de mogelijkheid van deze oorlog.

Nausicaa Marbe is op haar 19e naar Nederland gekomen en schrijft boeken over haar jeugd in de Roemeense dictatuur. Kortgeleden is haar nieuwste boek Wachten op het Westen verschenen, over een bewogen, maar gelukkige jeugd in communistische quarantaine in de jaren 60-70.

Over Plein Publiek
Plein Publiek is een talkshow van De Balie waarin gasten uitgebreid de ruimte krijgen om de diepte in te duiken. Gasten die niet alleen wat te vertellen hebben, maar daar nog de ruimte voor krijgen ook. Presentator Yoeri Albrecht ontvangt politici, wetenschappers, filosofen en andere denkers.

Sprekers

Pieter WaterdrinkerSchrijver en oud Rusland-correspondent
Nausicaa MarbeColumnist en schrijver