TV NL EN

Pop-up museum: I’m So Angry (I Made a Sign)

Waar ben jij boos over? En heb je ook een oplossing? Zou jij je leven wagen voor je idealen?

Programmamaker
Onderdeel van
Working Europe
Locatie
Maastricht, Onze Lieve Vrouweplein

Waar ben jij boos over? En heb je ook een oplossing? Zou jij je leven wagen voor je idealen?

 

In het licht van de Maastricht Europe Days ’18 nodigt Maastricht deze reizende expositie uit om gasten en bewoners van de stad actief te betrekken bij het beantwoorden van de vraag: waar zijn Europeanen nu zo boos over en zijn ze bereid om te strijden voor hun idealen?

Maak in de interactieve fotocabine van het I’m So Angry (I Made a Sign) pop-up museum je eigen protestbord en voeg jouw slogan voor de toekomst toe aan de collectie van het museum. Meer dan 1000 Europeanen gingen je al voor.

Lees ook over persoonlijke verhalen van mensen die een belangrijke rol speelden in de vorming van Europa en hierbij zelfs hun leven op het spel zetten voor hun ideaal. Leer bijvoorbeeld Constantin Jinga kennen. Hij werd neergeschoten tijdens de Roemeense revolutie en noemt die dag toch de gelukkigste van zijn leven. Of lees over Mirka Chojecki-Nukowska. Zij bood in stilte weerstand in communistisch Polen, totdat ze haar vaderland moest ontvluchten.

Hun verhalen roepen onherroepelijk de vraag op: wat had ik gedaan in hun situatie? Een actuele vraag, misschien wel meer dan ooit. Het is immers de tijd van de boze burger; populistische leiders zijn onverminderd populair en grote protestacties zijn terug van weggeweest. Zo confronteert dit museum je ook met je eigen idealen.

Dit programma van Maastricht, Working on Europe is tot stand gekomen in samenwerking met De Balie.

Dit is een gratis evenement.