TV NL EN

Power to the People #4

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Na de Amerikaanse verkiezingen blijkt de manier waarop burgers zich laten informeren over de politiek steeds meer via sociale media te gaan. Is dat goed of slecht? Hoe verhouden de burgerrechten privacy en veiligheid zich eigenlijk tot elkaar? En wat staat de nieuwe Nederlandse regering te doen op het gebied van de digitale samenleving? Tijdens de vierde aflevering van Power to The People, een reeks over burgerrechten in een digitale wereld, bespreken we de volgende vragen: 1. Hoe beïnvloeden sociale media de aankomende verkiezingen?
2. Wordt Nederland veiliger door Nederlandse veiligheidsdiensten ruimere bevoegdheden te geven en wat geven we daarvoor op?
3. Wat is de belangrijkste maatregel die de nieuwe Nederlandse overheid ongeacht haar samenstelling moet doorvoeren mbt de digitale samenleving?

In deze serie, waarin we materie die belichten die ondergesneeuwd raakt onder de dominante verkiezingsthema's zoals zorg, immigratie en arbeid, bespreken we samen met experts de huidige staat van de digitale samenleving en de manier waarop technologie de verkiezingen beïnvloedt. De moderator van de avond is Eelco Bosch van Rosenthal, journalist van Nieuwsuur. De gastsprekers zijn onder andere Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist voor de Volkskrant , Marjolein Lanzing, techniekfilosoof en promovendus aan de TU Eindhoven, Astrid Oosenbrug, Tweede Kamerlid, en Ronald Prins, mede-oprichter Fox-It. Dit programma is onderdeel van de reeks Power to the People. Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie en Media.