TV NL EN

Nacht van de Dictatuur: Première On Air

Tijdens de Nacht van de Dictatuur is de Nederlandse première van de documentaire On Air. Na afloop is een nagesprek met de hoofdpersoon Bob Rugurika en maker Manno Lanssens.

Filmduur:
80 minuten
Gesprek:
30 minuten
Programmamaker:
Rokhaya Seck
In samenwerking met:
In samenwerking met:
vfonds

Het jaarlijks terugkerende festival Nacht van de Dictatuur is de prikkelende tegenhanger van de Dag van de Democratie. Dit jaar is de centrale vraag: ‘Welke waarheid kies jij?’. Welke verhalen geloof jij als het gaat om macht, politiek en autoriteit? En wat doe jij om er achter te komen of dat de waarheid is?

Onze hoofdgast is de Burundese onderzoeksjournalist Bob Rugurika. Het is zijn missie om te strijden voor mensenrechten en daarmee is hij bereid zijn leven te riskeren om de waarheid te onthullen. De Vlaamse documentairemaker Manno Lanssens volgde hem en zijn onafhankelijke radiostation Radio Publique Africaine tijdens de onrustige presidentsverkiezingen van 2015 waarin Burundi in rap tempo veranderde in een dictatuur. Tijdens de Nacht van de Dictatuur zal de Nederlandse première van de documentaire On Air plaatsvinden en gaan we na afloop van de film in gesprek met Bob Rugurika en Manno Lanssens over de bedreigingen voor de democratie.

Kijk hier voor het tweede programma van de Nacht van de Dictatuur over de invloed van Nederland en België op dictatoriale regimes.

*Dit programma is ook te volgen voor Franstaligen 

Speakers

Bob RugurikaOnderzoeksjournalist en mensenrechten activist
Manno LanssensDocumentairemaker

Speakers

Ama van Dantzig