TV NL EN

Schijn – Solo van Fahd Larhzaoui

DUUR
120 minuten

Een coming of age van een jongen van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. Laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek, geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014 en favoriete keuze van De Wijkjury Amsterdam.

Soms moet je liegen om bij de mensen te kunnen zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kan je leven als iemand die je niet bent? Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde. Acteur Fahd Larhzaoui zoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Fahd Larhzaoui is een self made toneelspeler. Hij speelde bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland. In 2012 vertolkte hij de titelrol in Ik Driss De Musical. Naast het theater was Fahd Larhzaoui vijf jaar lang vast verbonden als acteur en presentator aan het populaire kinderprogramma Huisje Boompje Beestje van de NTR.

Na de voorstelling vindt telkens een nagesprek plaats over seksualiteit en religie. We praten met de acteur, geestelijken en deskundigen. De gasten voor de voorstelling op 31 juli zijn o.a. fotojournalist Cigdem Yuksel en PhD kandidaat religion, sexuality en gender (UU) Marco Derks. Het nagesprek wordt geleid door Ianthe Mosselman. De pers over Schijn
'Tussen een theetafeltje en een paar mintkleurige lockers ontstaat een indringend geheel, aangrijpend, nooit larmoyant. Fahd Larhzaoui is niet alleen maar ontwapenend. Hij is hier gewoon goed.' – de Volkskrant

'Als Larhzaoui over zijn uiteindelijke coming out vertelt, vecht hij tegen echte tranen. Gelukkig verlicht regisseur Floris van Delft het indringende geheel regelmatig met speelse interacties. Uiterst komisch is bijvoorbeeld de scène waarin Larhzaoui als een bakvis voor het eerst versierd wordt.' – NRC Handelsblad  Nonprofit Kapitalist maakt onderdeel uit van Likeminds en maakt maatschappelijk relevante voorstellingen. Deze voorstelling is in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de voorstelling van 31 juli vindt plaats tijdens de Amsterdam Pride week.