TV NL EN

Sign of the Times: Judas, verrader of onthuller?

Met Connie Palmen & Hans Achterhuis

Programmamaker De Balie
Programmamaker ITA
Hij is de bekendste verrader uit de geschiedenis: Judas. De man die Jezus uitlevert voor 30 zilverstukken. Maar doen we Judas daarmee niet tekort? Met schrijver Connie Palmen en voormalig Filosoof des Vaderlands Hans Achterhuis duiken we aan de hand van scenes uit de ITA-voorstelling Judas van Robert Icke in de actualiteit van dit eeuwenoude verhaal. Moeten we Judas zien als verrader, revolutionair of klokkenluider?

Als we naar de huidige samenleving kijken, waarin Julian Assange een held is en we de ene na de andere MeToo zaak onthuld wordt. Wat is dan de les van Judas? Leven we in de eeuw van de onthuller?

Connie Palmen is al jaren gefascineerd door het Judas verhaal. Haar hele oeuvre is erop gebaseerd. Jij zegt het, de titel van haar meest recente boek, is afkomstig uit de bijbel. Het is de tekst van het verraad van Judas.

Hans Achterhuis komt uit een gelovig milieu en studeerde theologie en filosofie. In zijn meest recente boek Religie van geweld probeert hij te begrijpen hoe religies kunnen ontsporen.


Sign of the Times

In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.

Sprekers

Connie PalmenSchrijver | foto: Annaleen Louwes
Hans AchterhuisFilosoof | foto: Roy Beusker