TV NL EN

Snorder

DUUR
60 minuten


Live uitzending
vanaf ± 20:00 UUR Gemist? Video's komen online via De Balie TV en op De Balie Vimeo. In Snorder zien we het reilen en zeilen van een illegaal taxibedrijf in Amsterdam Zuidoost, waar Diana en Charles aan het hoofd staan, en wordt de vraag gesteld of je in het Nederland van nu nog hosselend kan overleven. In aflevering 6 – het slotdeel – een gastoptreden van Ramon Beuk.  'Heerlijk incorrecte taal' – Theaterkrant
'Ik móet weten hoe dit verder gaat' – NRC (Joyce Roodnat)
'Frivool feestje' – de Volkskrant Aflevering 6 heeft als titel Going to the Chapel en gaat over het huwelijk van Makeba met Ramon Beuk. Alleen weet Ramon zelf nog niet dat hij gaat trouwen. Over Snorder
Alle afleveringen van Snorder komen op een bijzondere wijze tot stand: na slechts een paar repetities gaat het bonte gezelschap de bühne op. Een knap staaltje improvisatie wordt dan ook niet geschuwd. De actualiteit speelt altijd een belangrijke rol. In elke aflevering geeft een Bekende Nederlander acte de présence als gastacteur.  Snorder maakte van 1999 tot 2003 al eerder furore op de Parade en in het Cosmic Theater en was de jaarlijkse uitsmijter van festival Hollandse Nieuwe. De theatersoap slaagde erin om cultureel diverse stereotypen realistisch neer te zetten in combinatie met een flinke dosis humor. Dit zesdelige maandelijkse theaterspektakel wordt iedere laatste zaterdag van de maand in De Balie opgevoerd. Vaste acteurs: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Paulette Smit, Romana Vrede, Farida van den Stoom, Ignaro Petronilia, Bo Bojoh, Roger Goudsmit, Indjomar Alberto, Vastert van Aardenne, Lucinda Sedoc, DJ LoveSupreme. Gastacteurs: Humberto Tan, Nasrdin Dchar, Mitchell Brunings, Quintis Ristie, Howard Komproe, Jeffrey Spalburg, Guilly Koster, Shay Kreuger. 
Tekst: Jenny Mijnhijmer
Tekstbijdrage: Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Robert Vuijsje Let op! Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer mogelijk.

Benieuwd naar  Race, de andere voorstelling van John Leerdam? Klik hier. Snorder wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.