TV NL EN

Snorder

DUUR
60 minuten

VIDEO in nieuw venster

Kun je in het Nederland van 2014 nog hosselend overleven? Snorder is een theatersoap over de gezellige gekte bij het illegale taxibedrijf in Amsterdam Zuidoost waar Diana en Charles aan het hoofd staan. Snorder gaat over zakendoen, romantiek, politiek en generatieverschillen. Dit zesdelige maandelijkse theaterspektakel wordt iedere laatste zaterdag van de maand in De Balie opgevoerd. In elke aflevering geeft een Bekende Nederlander acte de présence als gastacteur; zo is Quintis Ristie in de eerste aflevering te zien en speelt Humberto Tan een rol in aflevering vijf. De eerste opvoering op zaterdag 29 november gaat over Zwarte Sinterklaas.  Bedenker John Leerdam: ‘In Zuidoost rijden weinig taxi’s, maar de behoefte aan vervoer is er niet minder om. Zo is er een circuit van illegale taxi’s ontstaan. De snordercultuur is een mooie kapstok om de verhalen van alle verschillende culturen die in Zuidoost bestaan aan op te hangen. Het zijn verhalen die we niet of nauwelijks terugzien in het theater en op televisie. In Snorder wordt dit op een theatrale en grappige manier aangekaart. Dat levert veel grappige scènes op, maar het publiek wordt ook aan het denken gezet.’

Snorder maakte van 1999 tot 2003 al eerder furore op de Parade en in het Cosmic Theater en was de jaarlijkse uitsmijter van festival Hollandse Nieuwe. De theatersoap slaagde erin om cultureel diverse stereotypen realistisch neer te zetten in combinatie met een flinke dosis humor.

Vaste acteurs (o.v.b.): Manoushka Zeegelaar Breeveld, Howard Komproe, Helen Kamperveen, Farida van den Stoom, Sergio IJssel, Paulette Smit, Vastert van Aardenne en anderen.
Gastacteurs (o.v.b.): Humberto Tan, Guilly Koster, Quintis Ristie, Bo Bojoh, Roger Goudsmit en anderen. 
Tekst: Jenny Mijnhijmer Tekstbijdrage: Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Robert Vuijsje

De volgende aflevering van Snorder is op zaterdag 27 december. Meer info en kaarten,

Snorder wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.