TV NL EN

Speech Battle! Nacht van de Dictatuur

DUUR
120 minuten

Opdracht Speech Battle | Schrijf een speech voor een dictator! Ga op zoek naar de autocraat in jezelf en schrijf een vlammende speech voor een dictator! De Amsterdamse editie van de jaarlijkse Nacht van de Dictatuur vindt plaats op 13 september in de Balie, Amsterdam. Samen met De Balie organiseert deBuren een zevende editie van de Speech Battle. Verplaats je in de meest gehate leiders uit de geschiedenis en doe mee aan onze schrijfwedstrijd! De opdracht
Buristan, 13 september 2025. De radicaal-linkse dictator Karl Engels is vijf jaar eerder aan de macht gekomen na een bloedige volksopstand tegen de christelijks-rechts-liberale regering die er weer niet in slaagde een verlammende economische crisis te voorkomen. Om dat moment te herdenken en om zijn volgende Grote Vijfjarenplan Voor De Toekomst Van Het Volk Van Buristan uit de doeken te doen, spreekt de dictator via een nationale televisie-uitzending zijn volk toe. Schrijf zijn speech! Spelregels • De tekst, geschreven in het Nederlands, moet voorgelezen ongeveer 9 à 10 minuten duren (ca. 1000 woorden).
• Stuur je tekst voor vrijdag 23 augustus 2018 09:00 naar debbie@deburen.eu als een Word-bestand.
• We vragen kandidaten donderdagavond 13 september alvast vrij te houden in de agenda. Op maandag 3 september hoor je of je tekst meedingt in de Speech Battle. Voor praktische info over de Speech Battle: zie de pagina hiernaast. De winnaar krijgt een beloning van €250 van deBuren. De jury geeft feedback op de speeches. De drie beste speeches worden na de Speech Battle op de site van deBuren gepubliceerd als tekst en als podcast. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.