TV NL EN

Spetterende Letteren

Een muzikale en literaire veldtocht dwars door Mokum en Drenthe: mét discussie over regioracisme. Chris Bernhart zingt, ondersteund door een vijfkoppige band, hartstochtelijke liederen over het leven in de stad, en dat op het platteland.

Georganiseerd door:
Chris Bernhart

De helft van de Amsterdammers komt uit de provincie. Blijf je altijd een boer in de stad? De muzikale roadshow Spetterende Letteren neemt de tegenstellingen tussen het Nederlandse platteland en de stad onder de loep. Van Het Boekenbal in Amsterdam naar Gasselteboerveensetweedenijemond in Drenthe. ‘Regioracisme’ noemt Lévi Weemoedt “de arrogantie waarmee het westen naar de provincie en het platteland kijkt.” Verslaat de provincie de stad?

Met muzikant Chris Bernhart en zijn zijspanmotor in de hoofdrol. Bernhart zingt, ondersteund door een vijfkoppige band, hartstochtelijke liederen over het leven in de stad, en dat op het platteland. Pauline Cornelisse, Tommy Wieringa, Kader Abdolah en Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma mengen zich via beeldmateriaal in de discussie in de voorstelling Spetterende Letteren.

Ik erger mij groen en geel aan het dédain waarmee vanuit de grote steden naar de provincie wordt gekeken”, benadrukte Özcan Akyol eerder over de voorstelling.

Na afloop van deze speciale voorstelling schuiven Peter Middendorp en Jetta Klijnsma aan. Middendorp is columnist bij de Volkskrant en opgegroeid in Emmen. Een ervaringsdeskundige dus. Hij heeft de kloof dan ook aan den lijve ondervonden. Klijnsma is Commissaris van de Koning in Drenthe en ook ervaringsdeskundige. Zij zal de kloof vanuit beleidsperspectief toelichten.

Speakers

Peter MiddendorpSchrijver en journalist
Chris Bernhart en bandSpetterende Letteren
Jetta KlijnsmaCommissaris van de Koning (CvdK) en voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten in Drenthe