TV NL EN

Stadsgesprek: Red de middenklasse!

Programmamaker
In samenwerking met
Het Parool
Jaagt Amsterdam de middeninkomens weg? Steeds meer mensen met een middeninkomen vertrekken uit de stad, omdat ze bijvoorbeeld teveel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig om de hoge huren in de particuliere sector te betalen. Welke gevolgen heeft dit voor de stad? En wat kunnen of moeten we aan deze ontwikkeling doen?

En wat kunnen of moeten we aan deze ontwikkeling doen? In Het Stadsgesprek praten we met experts, belanghebbenden, politici en vooral Amsterdammers door over de positie van de middeninkomens in de stad.

https://vimeo.com/167130302
Sprekers
  • Farid Tabarki heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad. Twee maanden geleden is zijn boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’ uitgekomen.
  • Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen, SP)
  • Marjolein Moorman (fractievoorzitter PvdA)
  • Sven Heinen, Voorzitter Makelaarsvereniging Amsterdam
  • Wouter van Gent, sociaal geograaf, doet onderzoek naar Woonbeleid en stedelijke vernieuwing
Het Stadsgesprek

De Balie en Het Parool geven Amsterdam een stem met de debatserie Het Stadsgesprek. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten wordt er gedebatteerd over een thema dat de stad raakt, met uiteenlopende sprekers uit de politiek, wetenschap, onderwijs sport, journalistiek en het bedrijfsleven, maar bovenal betrokken en trotse Amsterdammers.