TV NL EN

Stadsleven: De oneerlijke stad

DUUR
90 minuten

Gemist? Video's komen online via De Balie TV en De Balie Vimeo. Een eerlijke stad waarin iedereen zijn plekje en weg kan vinden, dat is wat iedereen wilt. Maar de huidige stad blijkt gebouwd op verschillen. Waar zitten de oneerlijkheden van deze tijd? En hoe kan een meer eerlijke stad gecreëerd worden? Programma:
– Voor burgemeester Eberhard van der Laan is een eerlijk Amsterdam één van de kernzaken van zijn bewind.
– Econoom Ewald Engelen schreef een manifest voor een meer eerlijke stad door niet meer te concurreren met andere steden en in plaats van herverdeling te concentreren op opbouw van economie zonder concurrentiedwang.
– Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, houdt de statistieken naast het sentiment: hoe oneerlijk is Amsterdam eigenlijk?
– Leo van Hee van EYE vertoont een bijzonder fragment uit hun archieven.
– Bij de wijksafari's van theatermaker Adelheid Roosen stap je letterlijk binnen bij bewoners van 'slechtere' wijken. Welke oneerlijkheden spelen daadwerkelijk en wat zijn vooral vooroordelen?​

Over Tracy Metz
Tracy Metz is journaliste en auteur over urban issues. Ze schrijft voor o.a. NRC, Het Parool, De Groene Amsterdammer en Architectural Record. Ze is directeur van het John Adams Institute, het centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland.

Dit programma is gratis voor leden van We Are Public. Het programma is uitverkocht, en het is niet meer mogelijk om te reserveren. Voor wie een kaartje gereserveerd heeft: vergeet niet je kaartje een half uur voor aanvang af te halen bij de kassa op vertoon van je pas! Stadsleven is uitverkocht! Een uur voor aanvang opent een wachtlijst aan de kassa. Of volg het programma live via De Balie TV.