TV NL EN

Stadsleven: Green Business

DUUR
120 minuten

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo. Weg van het idealisme is duurzaamheid iets geworden waar steden goed aan kunnen verdienen: een echte business opportunity. Waar liggen onze kansen?

Programma Maarten Hajer, hoofdcurator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, vertelt hoe duurzaamheid een onlosmakelijk onderdeel vormt van de next economy. Binnen vijf à tien jaar iedereen zelfvoorzienend op het gebied van energie, denkt Harald Swinkels van de Nederlandse Energiemaatschappij. En dus is het devies: nieuwe verdienmodellen! Maar welke? Banken zijn een onzichtbare, maar invloedrijke speler in het verduurzamen van de stad door hun investeringen in duurzaam vastgoed. Rutger Schuur, hoofd Real Estate & Public Sector bij de ABN Amro en Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank zijn onze gasten. Koert van Mensvoort, oprichter van Next Nature, komt de ecocoin presenteren. De eerste munteenheid die duurzaamheid meetelt als economische waarde. Journalist Tijs van den Boomen toont hoe de elektrische auto als opslag van groene energie kan dienen waardoor de auto van kostenpost tot productiefactor verandert. Robin Berg van LomboXnet vertelt hoe hij dit al in de praktijk brengt in de Utrechtse wijk Lombok.​  Over Stadsleven
Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Vaste partners zijn De Groene Amsterdammer en EYE Filminstituut.