TV NL EN

Stadsleven: Make no small plans

DUUR
120 minuten

Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Vaste partners zijn De Groene Amsterdammer en EYE.

Waar zijn de grote verhalen, de plannen op stadsniveau en de visionairs gebleven? Met de nadruk op bottom-up en doe-het-zelf in het stadsmaken raken de grote lijnen uit zicht. Hebben we ons geloof in het masterplan definitief verloren? En hoe kunnen big plans en bottom-up elkaar voeden?​ – Architect Winy Maas van MVRDV heeft al vaker een compleet nieuwe visie op de stad ontworpen. Waar begin je en waar moet je allemaal rekening mee houden?
– Michelle Provoost, directeur van het International New Town Instituut zal voorbeelden geven van succesvolle en minder succesvolle stedelijke vernieuwingsprojecten. Wat werkt en wat niet?
– EYE neemt een bijzonder fragment uit zijn archieven mee dat deze discussie uit een verrassende hoek zal laten zien.
– Sjors de Vries (Ruimtevolk), Marja Ruigrok (VVD-raadslid en pleitbezorger voor freezones), Matthijs de Boer (MDBS Stedenbouw) en Jesse Jop Jorg (We the City/ Bankjescollectief) debatteren de kracht en de beperkingen van bottom-up initiatieven.
– Renny Ramakers, hoofd van Droog Design, presenteert het project Social City​, een nieuwe manier van 'in between' stadsmaken waarbij ontworpen wordt vanuit de verlangens van de burgers.​

Over Tracy Metz
Tracy Metz is journalist en auteur over urban issues. Ze schrijft voor o.a. NRC, Het Parool, De Groene Amsterdammer en Architectural Record. Ze is directeur van het John Adams Institute, het centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland. Zaal is geopend vanaf 19:30. ​