TV NL EN

Stadsleven: StadsTaal

DUUR
120 minuten

Zaal open vanaf 19:30.  Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Vaste partners zijn Het Parool, EYE en de Groene Amsterdammer. Op maandag 23 februari is het thema StadsTaal. De stad heeft altijd een bijzondere plek gehad in de literatuur. Hoe ziet de stad eruit door de pen van een schrijver? Stadsleven is een wervelende compilatie van interviews, presentaties, columns, debat en filmfragmenten. In deze aflevering:
• Remco Campert en Jeroen Henneman komen voordragen uit hun bijzondere boek De stad – een ode aan Amsterdam. 
• Sjoerd ter Borg wekt met vijf schrijvers het Marineterrein weer tot leven. Niña Weijers en Carolina Trujillo lezen voor uit hun verhalen die ze schreven voor zijn project ‘Het land binnen de muren’.
• EYE presenteert een bijzondere film uit hun collectie.
citybooks van het Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren laat je vanaf je luie bank door de pen van een schrijver steden ontdekken. Gustaaf Peek draagt voor uit zijn verhaal over zijn residentie in Semarang, Indonesië met een introductie van Willem Bongers-Dek (adjunct-directeur deBuren).
• Taalonderzoeker (UvA) Margreet Dorleijn komt vertellen over de straattaal van Marokkaanse en Turkse jongeren.
• Als je in Amsterdam woont kun je niet om zijn poëtische graffiti heen. Urban Poet Laser 3.14 over het waarom en hoe van zijn graffitiboodschappen in de stad.      
Over Tracy Metz
Tracy Metz is journaliste en auteur over urban issues. Ze schrijft voor o.a. NRC, Het Parool, De Groene Amsterdammer en Architectural Record. Ze is directeur van het John Adams Institute, het centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland.