TV NL EN

Sunday Assembly 1: #Stress met Esther van Duin

De Sunday Assembly is een maandelijkse bijeenkomst op de zondagochtend met wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, vrijwilligers projecten en taart.

In samenwerking met:

De Sunday Assembly is een maandelijkse bijeenkomst op de zondagochtend met wetenschap, comedy, livemuziek, persoonlijke verhalen, vrijwilligersprojecten en taart.

In februari staat de Sunday Assembly in het teken van stress. Welke invloed heeft stress op onze hersenen? Wat kunnen we doen om nieuwe hersenverbindingen aan te gaan en stress te verminderen? Esther van Duin is recent gepromoveerd in de neurowetenschappen en leert ons alles over stress.

 

Sunday Assembly

Het formule is komen overwaaien vanuit London, waar de comedians Sanderson Jones and Pippa Evans sinds 2013 de bijeenkomsten organiseren uit een behoefte naar een kerk zonder god. Al snel ontstonden er Sunday Assemblies in Dublin, Berlijn, New York, Kaapstad, Melbourne en andere grote steden. In Amsterdam ontwikkelde Stichting Cultuurbord de afgelopen jaren een Nederlandse variant die plaatsvond in Mezrab (The House of Stories) met meer focus op wetenschap en comedy. Sunday Assembly verhuist in het nieuwe jaar naar de binnenstad om daar een nieuw leven tegemoet te gaan in een samenwerking met De Balie.

Speakers

Esther van DuinNeurowetenschapper
Ewout JansenComedian en jurist
Revka BijlSchrijver (Gapen onder water)
Gitte BriffaTrainer en soulhacker bij Awarenest
Rokhaya SeckProgrammamaker De Balie