TV NL EN

Sunday Assembly 2: #Gekte met Elio Baldi

Een maandelijkse bijeenkomst op de zondagochtend met wetenschap, comedy, livemuziek, persoonlijke verhalen, vrijwilligersprojecten en taart.

In samenwerking met:

De Sunday Assembly is een maandelijkse bijeenkomst op de zondagochtend met wetenschap, comedy, livemuziek, persoonlijke verhalen, vrijwilligersprojecten en taart.

In maart staat de Sunday Assembly in het teken van gekte. Wat gebeurt er als we onze gekken vrijlaten? Baldi is docent van het jaar bij de UvA (Romaanse taal en Cultuur) en vertelt ons over Franco Basaglia, die in Italië opperde om de gekkenhuizen te sluiten en de daad bij het woord voegde.

 

Sunday Assembly

Het formule is komen overwaaien vanuit London, waar de comedians Sanderson Jones and Pippa Evans sinds 2013 de bijeenkomsten organiseren uit een behoefte naar een kerk zonder god. Al snel ontstonden er Sunday Assemblies in Dublin, Berlijn, New York, Kaapstad, Melbourne en andere grote steden. In Amsterdam ontwikkelde Stichting Cultuurbord de afgelopen jaren een Nederlandse variant die plaatsvond in Mezrab (The House of Stories) met meer focus op wetenschap en comedy. Sunday Assembly verhuist in het nieuwe jaar naar de binnenstad om daar een nieuw leven tegemoet te gaan in een samenwerking met De Balie.

Speakers

Elio BaldiFotograaf: Monique Kooijmans

Speakers

Lisa Verhaeghe de Naeyer
Renée Reijnders
Revka Bijl
Ewout Jansen
Gitte Briffa