TV NL EN

Sunday Assembly Online: #Extase met Michiel van Elk

Let op! Dit programma vindt online plaats. Kijken vanaf 11:00 uur mee via www.debalie.nl.

Dit programma is een initiatief van
Stichting Cultuurbord
Sunday Assembly is een maandelijkse bijeenkomst op de zondagochtend met wetenschap, comedy, livemuziek, persoonlijke verhalen, vrijwilligersprojecten en taart. Tijdens deze coronaperiode komen presentatoren Ewout Jansen, Gitte Briffa en Revka Bijl online bij elkaar. Deze Sunday Assembly staat in het teken van extase. 

Hoe werken mystieke en religieuze ervaringen in ons brein? Neurowetenschapper Michiel van Elk, hoofd van het Religion, Cognition & Behaviour Lab aan de Universiteit van Amsterdam, focust zich op de psychologie van religie, religieuze ervaringen en extase. Van Elk schreef drie boeken over religie en het brein: Het Baby Brein (2010), De Gelovige Geest (2012) en Extase (2017).

Sunday Assembly

In verschillende grote steden, zoals Berlijn, New York, Kaapstad en Melbourne, worden sinds een paar jaar Sunday Assemblies gehouden. Het is begonnen uit een behoefte aan een kerk zonder god. In Amsterdam ontwikkelde Stichting Cultuurbord de afgelopen jaren een Nederlandse variant met de focus op wetenschap, comedy en gezamenlijk zingen en dansen.

Sprekers

Michiel van ElkHoofd Religion, Cognition & Behaviour Lab (UvA)
Ewout JansenComedian en advocaat
Gitte BriffaTrainer en soulhacker bij Awarenest
Revka BijlSchrijver
Lisa Verhaeghe De NaeyerZangeres – The Ameezingband
Rokhaya SeckProgrammamaker De Balie