TV NL EN

Techdenkers: de toekomst van liefde

Programmamaker
in samenwerking met
Seks hebben in een virtuele wereld en verliefd worden met behulp van kunstmatige intelligentie. Liefde ondergaat door technologie een razendsnelle transformatie. Wetenschap en technologie hebben een ongekende impact op ons vermogen om intieme relaties aan te gaan en onze seksualiteit te verkennen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? En welke mogelijkheden zijn er in de toekomst?

Antropoloog van de toekomst, Roanne van Voorst, onderzoekt de toekomst van liefde, verliefdheid en genegenheid. Via filosofische literatuur, interviews met futuristen, ervaringsdeskundigen, uitvinders, maar vooral: aan de hand van eigen, antropologisch onderzoek. Ze schreef het boek Met z’n zessen in bed – een fascinerende en zinnenprikkelende vooruitblik op de toekomst. Welke kijk heeft van Voorst op de rol van technologie in de slaapkamer?

Liefde behoort tot de meest essentiële en diepgaande ervaringen van ons luttele bestaan. Liefdesverdriet kan een mens tot waanzin drijven met een gebroken hart tot gevolg, tegelijkertijd kunnen we jubelen van vreugde en in constante staat van extase verkeren. Hoewel de toekomst altijd gissen blijft, is er één ding dat vast staat: de mens zal zijn diepe fascinatie voor seksualiteit en intimiteit houden en blijven verkennen.

Wil je op de hoogte blijven over onze techprogrammering? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Sprekers

Roanne van VoorstAntropoloog van de toekomst